Naučna takmičenja na Elektrijadi
Nauka

Naučna takmičenja na Elektrijadi

Takmičenja u 15 naučnih disciplina i sportskim disciplinama su glavni program Elektrijade. Za svaku disciplinu postoji mentor takmičenja i stručna komisija koju čine mentori i drugi nastavnici iz te discipline. Komisija pregleda zadatke i održava uvid u radove, a nastavnici sa različitih fakulteta osiguravaju regularnost tokom takmičenja.

Studenti se mogu takmičiti individualno ili kao deo tročlane ekipe svojih fakulteta, pri čemu svaki fakultet može imati najviše dve ekipe po disciplini. Poeni bolje plasirane ekipe čine poene fakulteta, a plasman fakulteta u nauci se određuje nakon svih takmičenja. Rezultati u nauci i sportu se sabiraju za generalni plasman fakulteta.

Dugogodišnje iskustvo u organizovanju takmičenja i angažovanje visokoobrazovanih nastavnika doprinelo je da naučna takmičenja na Elektrijadi budu najprestižnija u regionu i van njega. Osvojene nagrade su značajan dodatak studentima koji pomaže u lakšem zapošljavanju i razvoju profesionalne karijere.

Materijali sa ranijih Elektrijada raspoređeni po predmetima se nalaze na linkovima ispod, a Pravilnik za takmičenja u naučnim disciplinama u elektronskom formatu možete preuzeti OVDE.

Sportska takmičenja na Elektrijadi
Sport

Sportska takmičenja na Elektrijadi

Međunarodni susreti studenata elektrotehnike, poznati kao Elektrijada, ne samo da popularišu naučni rad i edukaciju, već takođe pružaju izvanrednu priliku za sportska takmičenja. Ova petodnevna manifestacija okuplja preko 2000 studenata elektrotehnike iz 30 fakulteta širom Evrope, koji se nadmeću u različitim sportskim aktivnostima.

Elektrijada je poznata po svojim sportskim programima, koji privlače studente sa različitim sportskim interesovanjima. Među najpopularnijim sportskim događajima su fudbal, košarka, odbojka, stoni tenis, plivanje, atletika i mnogi drugi. Svaka zemlja ima svoje predstavnike u ovim takmičenjima, ali fakulteti takođe formiraju svoje timove kako bi predstavljali svoju instituciju.

Uzbuđenje na Elektrijadi doseže vrhunac tokom sportskih nadmetanja, kada se studenti navijaju jedni za druge, a rivalstvo između timova postaje veoma intenzivno. Osim toga, Elektrijada nudi i priliku za učesnike da se oprobaju u različitim sportskim disciplinama, što može biti izazovno ali i zabavno iskustvo.

Pored sportskih takmičenja, Elektrijada takođe organizuje različite druge aktivnosti koje doprinose stvaranju zajedničke atmosfere među studentima. Učesnici se upoznaju tokom društvenih događaja, kao što su žurke, izleti, večere i zajedničke aktivnosti. Ove aktivnosti predstavljaju priliku za razmenu iskustava, upoznavanje novih ljudi i stvaranje dugotrajnih prijateljstava.

Pravilnik mozete preuzeti OVDE.

Da li imaš pitanja?
Popuni formu ispod, obavezno ostavi svoj email i neko će te kontaktirati u narednih 24h!
ELEKTRIJADA
Klikni na ikonicu ispod i pronađi nas na nekoj od društvenih mreža!

© Copyright 2023 Elektrijada Tim

📧 informacije@elektrijada.net