Najveći skup studenata elektrotehnike u Evropi
Elektrijada

Najveći skup studenata elektrotehnike u Evropi

Međunarodni susreti studenata elektrotehnike, poznatiji kao Elektrijada, predstavljaju najveći godišnji skup studenata elektrotehnike u Evropi. Ovaj petodnevni program se tradicionalno održava od 1960. godine na atraktivnim turističkim destinacijama širom bivše Jugoslavije. Elektrijada je poznata po svojim programima koji popularišu sve sfere aktivnog studentskog života - od naučnog rada, takmičenja u znanju i sportskih nadmetanja, do edukativnih programa, zabave i druženja.

Ova manifestacija broji preko 2000 učesnika sa 30 fakulteta iz čitave Evrope, među kojima su redovni učesnici studenti iz Srbije, Crne Gore, Bosne i Hercegovine, Slovenije, Makedonije, Hrvatske, Bugarske, Poljske, Švajcarske, Nemačke i drugih evropskih zemalja. Elektrijada organizuje takmičenja u znanju i sportu, prezentacije studentskih radova i projekata.

Osim formalnog dela, Elektrijada pruža nezaboravnu zabavu i pozitivnu energiju, gde studenti učestvuju u raznim aktivnostima tokom celog dana i noći. Elektrijada predstavlja idealnu priliku za sticanje novih prijatelja, upoznavanje različitih kultura i iskustvo koje će se pamtiti celog života. Ako ste ikada poželeli da zamislite 2000 studenata pet dana zajedno na jednom mestu, kako se dobro provode 24 časa dnevno, takmičeći se u nauci, navijajući na utakmicama za svoje fakultete, zabavljajući se skoro bez sna, onda možda imate dobru predstavu o Elektrijadi. Teško je opisati to jedinstveno iskustvo, ali je sigurno da je vredno doživeti.

Takmičenje elektrotehničkih fakulteta
Takmičenje elektrotehničkih fakulteta
Elektrijada je godišnje takmičenje elektrotehničkih fakulteta u Srbiji koje okuplja studente i profesore iz ove oblasti i koje se sastoji od sportskih i naučnih disciplina.
Cilj i svrha Elektrijade
Cilj i svrha Elektrijade
Glavni cilj Elektrijade je promovisanje naučnih dostignuća i sportskog duha među studentima elektrotehničkih fakulteta, kao i stvaranje prilike za druženje i razmenu iskustava između učesnika.
Naučne discipline
Naučne discipline
Na Elektrijadi se takmiče studenti elektrotehničkih fakulteta u naučnim disciplinama kao što su elektronika, automatika, telekomunikacije, programiranje i druge oblasti koje su vezane za elektrotehniku.
Sportske discipline
Sportske discipline
U okviru Elektrijade studenti se takmiče u sportskim disciplinama kao što su košarka, fudbal, odbojka, stoni tenis i druge aktivnosti koje promovišu zdrav način života i timski rad.
Press centar
Press centar
Elektrijada ima svoj press cpppentar gde se novinari i predstavnici medija mogu informisati o događaju, rezultatima i ostalim zanimljivostima vezanim za Elektrijadu.
Pobednici u naučnim i sportskim disciplinama
Pobednici u naučnim i sportskim disciplinama
Svaki fakultet ima priliku da osvoji nagrade za pobedu u naučnim i sportskim disciplinama, a na kraju takmičenja proglašava se pobednik u ukupnom plasmanu.
Društvene aktivnosti
Društvene aktivnosti
Pored takmičarskog dela, Elektrijada organizuje i društvene aktivnosti kao što su žurke, koncerti i izleti kako bi učesnici imali priliku da se upoznaju i druže izvan sportskih i naučnih takmičenja.
Internacionalna saradnja
Internacionalna saradnja
Elektrijada nije samo nacionalni događaj, već učestvuju i studenti elektrotehničkih fakulteta iz drugih zemalja, čime se podstiče internacionalna saradnja i razmena znanja.
Tradicija i kontinuitet
Tradicija i kontinuitet
Elektrijada ima dugu tradiciju i kontinuitet, što doprinosi njenom značaju i prestižu među elektrotehničkim fakultetima i studentima, kao i interesovanju za elektrotehniku uopšte.
Često postavljena pitanja
Često postavljena pitanja

Šta je Elektrijada?

Kada se održava Elektrijada i koliko dugo traje?

Koje su aktivnosti koje se organizuju tokom Elektrijade?

Koliko fakulteta iz različitih zemalja učestvuje na Elektrijadi?

Koji su programi formalnog dela manifestacije?

Šta Elektrijada predstavlja za većinu studenata?

Da li imaš pitanja?
Popuni formu ispod, obavezno ostavi svoj email i neko će te kontaktirati u narednih 24h!
ELEKTRIJADA
Klikni na ikonicu ispod i pronađi nas na nekoj od društvenih mreža!

© Copyright 2023 Elektrijada Tim

📧 informacije@elektrijada.net